Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı

(Yayınlar)

VETERİNER HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI

Uluslararası Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. YILDIRIM YELIZ,ERTAS ONMAZ NURHAN,GÖNÜLALAN ZAFER,AL SERHAT,YILDIRIM ALPARSLAN,KARADAL FULDEN,HIZLISOY HARUN,PAMUK SEBNEM (2017). Microbiological quality of pastrami and associatedsurfaces at the point of sale in Kayseri, Turkey. PUBLIC HEALTH, 146, 152-158. (Yayın No: 3870443)
  2. HIZLISOY HARUN,AL SERHAT,ERTAS ONMAZ NURHAN,YILDIRIM YELIZ,GÖNÜLALAN ZAFER,GÜMÜSSOY KADIR SEMIH (2017). Antimicrobial resistance profiles and virulence factors of Escherichia coli O157 collected from a poultry processing plant. Turkish Journal of Veterinary Animal Sciences, 41(1), 65-71. (Yayın No: 3870400)
  3. AL SERHAT,HIZLISOY HARUN,ERTAS ONMAZ NURHAN,YILDIRIM YELIZ,GÖNÜLALAN ZAFER (2016). Occurrence and antimicrobial resistance of Salmonella enterica subsp enterica serovars Typhimurium Enteritidis and Typhi isolated from chicken eggs and poultry products. Turkish Journal of Veterinary Animal Sciences, 40, 737-743., Doi: 10.3906/vet-1601-17 (Yayın No: 3125693)
  4. ERTAS ONMAZ NURHAN,ABAY SEÇIL,KARADAL FULDEN,HIZLISOY HARUN,TELLI NIHAT,AL SERHAT (2015). Occurence and antimicrobial resistance of Staphylococcus aureus and Salmonella spp. in retail fish samples in Turkey.. Marine Pollution Bulletin (Yayın No: 3987915)
  5. GÜMÜSSOY KADIR SEMIH,IÇA TUBA,ABAY SEÇIL,AYDIN FUAT,HIZLISOY HARUN (2015). Serological and molecular diagnosis of paratuberculosis in dairy cattle. Journal of Veterinary Animal Science (Yayın No: 1978798)
  6. ABAY SEÇIL,AYDIN FUAT,HIZLISOY HARUN,GÜNES VEHBI (2014). Recovery of thermophilic Campylobacter spp in healthy and diarrhoeic pets by three culture methods and identification of the isolates by multiplex polymerase chain reaction mPCR. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi (Yayın No: 1979103)
  7. ABAY SEÇIL,Kayman Tuba,OTLU BARIS,HIZLISOY HARUN,AYDIN FUAT,ERTAS ONMAZ NURHAN (2014). Genetic diversity and antibiotic resistance profiles of Campylobacter jejuni isolates from poultry and humans in Turkey. International Journal of Food Microbiology (Yayın No: 2286893)
  8. Kayman Tuba,ABAY SEÇIL,HIZLISOY HARUN (2013). Campylobacter türlerinin fenotipik yöntemler ve multipleks polimeraz zincir reaksiyonu ile tanımlanması ve antibiyotik duyarlılıkları. Mikrobiyoloji Bülteni (Yayın No: 2287340)
  9. KARADAL FULDEN,ERTAS ONMAZ NURHAN,HIZLISOY HARUN,ABAY SEÇIL,AL SERHAT (2013). Prevalence of Escherichia coli O157 H7 and Their verotoxins and Salmonella spp in Processed Poultry Products. Journal of Food Safety (Yayın No: 2287106)
  10. Kayman Tuba,ABAY SEÇIL,HIZLISOY HARUN,ATABAY HALIL IBRAHIM,DIKER KADIR SERDAR,AYDIN FUAT (2012). Emerging pathogen Arcobacter spp in human acute gastroenteritis molecular identification antibiotic susceptibilities and genotyping of the isolated arcobacters. J Med Microbiol (Yayın No: 2287573)
  11. Kayman Tuba,ABAY SEÇIL,HIZLISOY HARUN,AYDIN FUAT (2012). In vitro antibacterial susceptibility of Arcobacter butzleri isolated from different sources. J Vet Med Sci (Yayın No: 2287720)
  12. HIZLISOY HARUN,KILIÇ HÜSEYIN (2011). Evcil Hayvanlarda Aspergillus spp Kaynaklı Enfeksiyonlar ve Teshisinde Kullanılan Galaktomannan Antijenleri. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 8(2), 111-118. (Yayın No: 740431)
  13. GÜMÜSSOY KADIR SEMIH,ATASEVER AYHAN,AYDIN FUAT,ÖZCAN MUSTAFA,ÇAKIR BAYRAM LATIFE,HIZLISOY HARUN,ABAY SEÇIL (2007). Prevalance of tuberculosis in cattle in Turkey Medycyna Wet 63 305 308 2007. Medycyna Wet, 63, 305-308. (Yayın No: 734790)
  14. GÜRLER ZEKI,PAMUK SEBNEM,YILDIRIM YELIZ,ERTAS ONMAZ NURHAN (2015). The microbiological quality of ready to eat salads in Turkey a focus on Salmonella spp and Listeria monocytogenes. International Journal of Food Microbiology, 2(196), 79-83. (Yayın No: 1945182)
  15. ERTAS Nurhan, GONULALAN Zafer, Yıldırım Yeliz, Karadal Fulden, Abay Secil, Al Serhat (2013). Detection of Escherichia coli O157 H7 by using IMS and mPCR in Turkish foods of animal origin. Letters in Applied Microbiology, 57(4), 373-379. (Yayın No: 634348)
  16. PAMUK SEBNEM,GÜRLER ZEKI,YILDIRIM YELIZ,ERTAS ONMAZ NURHAN (2013). Afyonkarahisar da Satısa Sunulan Tüketime Hazır Bazı Salata Mezelerin Mikrobiyolojik Kalitesi. Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 19, 1001-1006., Doi: 10.9775/kvfd.2013.9298 (Yayın No: 1947289)
  17. ERTAS ONMAZ NURHAN,GÖNÜLALAN ZAFER,YILDIRIM YELIZ,KARADAL FULDEN (2011). A survey of concentration of aflatoxin M1 in dairy products marketed in Turkey. Food Control, 22(12), 1956-1959. (Yayın No: 1946477)
  18. YILDIRIM YELIZ,GÖNÜLALAN ZAFER,PAMUK SEBNEM,ERTAS ONMAZ NURHAN (2011). Incidence and antibiotic resistance of Salmonella spp on raw chicken carcasses. Food Research International, 4(3), 725-728. (Yayın No: 1947100)
  19. GONULALAN Zafer, YILDIRIM Yeliz, ERTAS Nurhan, KOK Filiz (2010). Effects of Stater Culture Use on some Quality Parameters of Pastrami Manufactured from Water Buffalo Meat Journal of Animal and Veterinary Advances. Journal of Animal and Veterinary Advances((10)), 2094-2099. (Yayın No: 634125)
  20. ERTAS ONMAZ NURHAN,DOGRUER YUSUF,GÖNÜLALAN ZAFER,GÜNER AHMET,ÜLGER ISMAIL (2010). Prevalence of Arcobacter species in drinking water spring water and raw milk as determined by multiplex PCR. Journal of Food Protection, 73(11), 2099-2102. (Yayın No: 1946888)
  21. ERTAS ONMAZ NURHAN,GÖNÜLALAN ZAFER,YILDIRIM YELIZ,KUM ERHAN (2010). Detection of Staphylococcus aureus enterotoxins in sheep cheese and dairy desserts by multiplex PCR technique. International Journal of Food Microbiology, 142(1-2), 74-77. (Yayın No: 1946653)
  22. KARADAL FULDEN,YILDIRIM YELIZ (2014). Antimicrobial susceptibility and serotype distribution of Listeria monocytogenes isolates obtained from raw milk cheese samples sold inNigde. Ankara Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 61, 255-260. (Yayın No: 1942163)
  23. AYDEMIR ATASEVER MERYEM,YILDIRIM YELIZ,ATASEVER MUSTAFA,TASTEKIN AYHAN (2014). Assessment of aflatoxin M1 in maternal breast milk in Eastern Turkey. Food and Chemical Toxicology, 66, 147-149., Doi: 10.1016/j.fct.2014.01.037 (Yayın No: 1926375)
  24. PAMUK SEBNEM,YILDIRIM YELIZ,SEKER ESRA,GÜRLER ZEKI,KARA RECEP (2012). A survey of the occurrence and properties of methicillin resistant Staphylococcus aureus and methicillin resistant Staphylococcus intermedius in water buffalo milk and dairy products in Turkey. International Journal of Dairy Technology, 65(3), 416-422., Doi: 10.1111/j.1471-0307.2012.00832.X (Yayın No: 1919018)
  25. PAMUK SEBNEM,GÜRLER ZEKI,YILDIRIM YELIZ,SIRIKEN BELGIN (2011). Detection of microbiological quality of common carp Cyprinus carpio sold in public bazaar in Afyonkarahisar. Journal of Animal and Veterinary Advances, 10(8), 1012-1018. (Yayın No: 1917978)
  26. YILDIRIM YELIZ,GÖNÜLALAN ZAFER,NARIN IBRAHIM,SOYLAK MUSTAFA (2009). Evaluation of trace heavy metal levels of some fish species sold at retail in Kayseri Turkey. Environmental Monitoring and Assessment, 149(1-4), 223-228., Doi: 10.1007/s10661-008-0196-7 (Yayın No: 1916618)
  27. ÖZDEMIR HAYDAR,KOLUMAN AHMET,YILDIRIM YELIZ (2006). Effects of acidified sodium chlorite cetylpyridinium chloride and hot water on populations of Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus on beef. Letters in Applied Microbiology, 43(2), 168-173., Doi: 10.1111/j.1472-765X.2006.01932.x (Yayın No: 1915100)
  28. ÖZDEMIR HAYDAR,YILDIRIM YELIZ,KÜPLÜLÜ ÖZLEM,Koluman Ahmet,GÖNCÜOGLU MUAMMER,INAT GÖKHAN (2006). Effects of lactic acid and hot water treatments on Salmonella Typhimurium and Listeria monocytogenes on beef. Food Control, 17(4), 299-303., Doi: 10.1016/j.foodcont.2004.11.003 (Yayın No: 1916044)

Uluslararası Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. KARADAL FULDEN,ERTAS ONMAZ NURHAN,BAGCI CEMALETTIN,YILDIRIM YELIZ,AL SERHAT,ABAY SEÇIL (2016). Nigde Ilinde Satısa Sunulan Koyun Keçi Sütü ve Peynirlerinde Brucella melitensis ve Biyotiplerinin Arastırılması. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 13, 101-108. (Kontrol No: 3142348)
  2. YILDIRIM YELIZ,GÖNÜLALAN ZAFER,ERTAS ONMAZ NURHAN,HIZLISOY HARUN,AL SERHAT,PAMUK SEBNEM (2016). Kayseri de Satısa Sunulan Tavuk Eti ve Iç Organlarında Arsenik Düzeylerinin Belirlenmesi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 13(3), 209-214. (Kontrol No: 3310129)
  3. KAYA HÜSEYIN,ERTAS ONMAZ NURHAN,GÖNÜLALAN ZAFER,AL SERHAT (2015). Kayseri Ilinde Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Staphylococcus aureus ve Enterotoksin Varlıgının Arastırılması. ERCIYES ÜNIVERSITESI VETERINER FAKÜLTESI DERGISI, 12(2), 93-98. (Kontrol No: 1919125)
  4. DUYGULU KORAL,ERTAS ONMAZ NURHAN,GÖNÜLALAN ZAFER,AL SERHAT (2015). KAYSERI DE SATISA SUNULAN SUCUKLARDA LISTERIA SPP VARLIGININ KLASIK KÜLTÜR YÖNTEMI ILE BELIRLENMESI. SAGLIK BILIMLERI DERGISI, 24, 89-92. (Kontrol No: 1919810)
  5. KAYAALP OKAN,ERTAS ONMAZ NURHAN,AL SERHAT (2015). Kayseri Yöresinde Tüketime Sunulan Manda YogurtlarındaAflatoksin M1 Düzeyinin Belirlenmesi. ERCIYES ÜNIVERSITESI VETERINER FAKÜLTESI DERGIS, 12(1), 19-23. (Kontrol No: 1920067)
  6. ABAY SEÇIL,AYDIN FUAT,ERTAS ONMAZ NURHAN,HIZLISOY HARUN,ERDOGDU SEVGI,GÖNÜLALAN ZAFER (2014). Kanatlılardan Escherichia coli O157 izolasyonu üzerine çalısmalar. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 11(1), 1-6. (Kontrol No: 635224)
  7. ERTAS NURHAN,ABAY SEÇIL,TELLI NIHAT,HIZLISOY HARUN,AL SERHAT (2014). Kayseri de Satısa Sunulan Sucuklarda Salmonella spp Varlıgı ve Antimikrobiyel Direnç Profilleri. Fırat Üniversitesi Saglık Bilimleri Veteriner Dergisi, 28(1), 25-28. (Kontrol No: 1920534)
  8. Ertas Nurhan, Al Sehat, Karadal Fulden, Gönülalan Zafer (2014). Kayseri Ilinde Satısa Sunulan Manda Yogurtlarının Mikrobiyolojik Kalitesi . Istanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 40(1), 83-89. (Kontrol No: 635151)
  9. ERTAS ONMAZ NURHAN,GÖNÜLALAN ZAFER,YILDIRIM YELIZ,AL SERHAT,KARADAL FULDEN (2013). Kayseri bölgesi kuyu sularındaki nitrat ve nitrit düzeyleri. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 10(1), 15-19. (Kontrol No: 635054)
  10. Ertas Nurhan, Gönülalan Zafer, Yıldırım Yeliz, Al Serhat, Karadal Fulden (2013). Hayvansal gıdalarda Escherichia coli O157 H7 nin önemi . Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 10(1), 45-52. (Kontrol No: 634977)
  11. Ertas Nurhan, Dogruer Yusuf (2010). Besinlerde Tekstür . Erciyes Üniv. Vet Fak. Derg.,, 7(1), 35- 42. (Kontrol No: 634816)
  12. Kum Erhan, Yıldırım Yeliz, Ertas Nurhan (2010). Kayseri de Satısa Sunulan Peynir Örneklerinde Listeria monocytogenes Varlıgının Klasik Kültür Yöntemi ile Belirlenmesi . Erciyes Üniv. Vet Fak. Derg.,, 8(2), 105-109. (Kontrol No: 634895)
  13. ERTAS ONMAZ NURHAN,GÖNÜLALAN ZAFER (2010). Kayseri Ilinde Satısa Sunulan Çig Köftelerde Enterobacteriaceae Grubu Bakterilerin Enterohemorragic Escherichia coli O157 H7 Varlıgının Arastırılması. Erciyes Üniv. Vet Fak. Derg.,, 7(1), 1-6. (Kontrol No: 634858)
  14. Ertas Nurhan, Gönülalan Zafer (2010). Kayseri Ilinde Satılan Çig Sütlerde Staphylococcus aureus ve Enterotoksinlerinin Varlıgı Üzerine Arastırmalar . Fırat Üniv. Sag. Bil. Vet. Derg., 24(1), 11-15. (Kontrol No: 634791)
  15. Ertas Nurhan, Dogruer Yusuf (2009). Sıgır ve Koyun Kıymalarında Arcobacter Türlerinin Bulunma Sıklıklarının Multipleks PCR Teknigi Ile Belirlenmesi . Fırat Üniv. Sag. Bil. Vet. Derg.,, 23(2), 95- 100. (Kontrol No: 634711)
  16. ERTAS NURHAN (2009). Kayseri Ilinde Kanatlı Etlerinde Arcobacter spp Varlıgı ve Önemi . NEWWSA,, 4(4), 47-55. (Kontrol No: 634751)
  17. GÜCÜKOGLU ALI,YILDIRIM YELIZ,TERZI GÖKNUR,ERDEM MURAT,SIRELI UFUK TANSEL (2016). In vitro Effects of Chitosan on the Survival of Listeria monocytogenes. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi (Kontrol No: 3211561)
  18. YERLIKAYA BURAK,YILDIRIM YELIZ (2015). Kayseride Satısa Sunulan Kanatlı Eti Ürünlerinde Listeria spp Varlıgının Belirlenmesi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 12(3), 177- 183. (Kontrol No: 2549584)
  19. PAMUK SEBNEM,SEKER ESRA,YILDIRIM YELIZ (2010). Antibiotic resistance of coagulase negative Staphylococci isolated from buffalo milk and some milk products. Kocatepe Veterinary Journal, 3(2), 7-12. (Kontrol No: 2091907)
  20. SIRELI UFUK TANSEL,GÖNCÜOGLU MUAMMER,YILDIRIM YELIZ,GÜCÜKOGLU ALI,ÇAKMAK ÖMER (2006). Assessment of Heavy Metals Cadmium and Lead in Vacuum PackagedSmoked Fish Species Mackerel Salmo salar and Oncorhynhus mykiss Marketed in Ankara Turkey . Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi, 23(3-4), 353-356. (Kontrol No: 2092550)
  21. Keçeci Tekin,GÜMÜSSOY KADIR SEMIH,HIZLISOY HARUN (2016). Vancomycin resistance of Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium isolated from cattle milk. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 13(2), 139-150. (Kontrol No: 3126447)
  22. HIZLISOY HARUN,KILIÇ HÜSEYIN (2015). Broiler karkaslarından izole edilen Campylobacter jejuni izolatlarının makrolid kinolon ve tetrasiklin grubu antibiotiklere karsı direnç durumu. Erciyes Üniv Vet Fak Derg (Kontrol No: 1989537)
  23. Azak M Gürkan,KILIÇ HÜSEYIN,HIZLISOY HARUN,ABAY SEÇIL (2012). Erzincan ili tulum peynirlerinde Listeria spp izolasyonu ve identifikasyonu. Erciyes Üniv Vet Fak Derg (Kontrol No: 2399683)