ID
| Proje Kodu
| P. Türü
| Proje Adı
| Başlama T.
| Bitiş T.
|
| 117O702
| TÜBITAK Projesi
| Sığır, Koyun Ve Manda Çiğ Sütlerinde Zoonotik Karakterli Encephalitozoon Ve Enterocytozoon Türlerinin Moleküler İdentifikasyonu Ve Genotiplendirilmesi
|
| Devam Ediyor
|
| 217O398
| TÜBITAK Projesi
| Mezbaha Atık Sularında Karbapenem Dirençli Enterobacteriaceae Varlıgının Arastırılması ve blaKPC, blaNDM ve blaOXA-48 Dirençlilik Genlerinin Moleküler Karakterizasyonu
| 15.05.2018
| Devam Ediyor
|
8189
|
| N. Araştırma
| Türkiyede Satışa Sunulan Tüketime Hazır veya Dondurulmuş Balıklarda Zoonoz Anisakid Türlerin Araştırılması ve Halk Sağlığı Açısından Risk Potansiyellerinin Ortaya Konulması
| 30.03.2018
| Değerlendirmede
|
8075
|
| Y.Lisans
| Mersin Mut Yöresi Tulum Peynirlerinin Bazı Mikrobioyolojik Ve Kimyasal Özellikleri
| 05.03.2018
| Değerlendirmede
|
7757
| TSA-2018-7757
| N. Araştırma
| Kayseri İlinde Tezgahta Satışa Sunulan Tatlı Su Balıklarının Ağır Metal İçeriklerinin Icpms İle Belirlenmesi
| 23.02.2018
| 25.02.2019
|
8047
| TYL-2018-8047
| Y.Lisans
| Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait Gıda Tesislerindeki Gıda Çalışanlarının Gıda Güvenliği Bilgisi ve El Hijyen Durumlarının Değerlendirilmesi
| 26.03.2018
| 26.03.2019
|
8061
| THD-2018-8061
| Hızlı Destek
| Mezbaha Atık Sularından Elde Edilen Listaria monocytogenes İzolatlarının Antimikrobiyel Dirençlilik Profilleri ve Klonal Yakınlıklarının Belirlenmesi
| 26.03.2018
| 26.03.2019
|
7485
| TSA-2017-7485
| N. Araştırma
| Sağlıklı ve Mastitisli İnek Sütlerinde Karbapenem Dirençli Enterobacteriaceae ve blaKPC blaNDM ve blaOXA48 Gen Varlığının Moleküler Karakterizasyonu
| 08.08.2017
| 08.02.2019
|
6194
| TCD-2016-6194
| Çok Disiplinli A.
| Geleneksel Türk Küflü Peynirlerindeki Küf Florası Mikotoksin Varlığı ve İzolatların Moleküler Karakterizasyonu
| 11.02.2016
| 11.10.2018
|
5830
| TCD-2015-5830
| Çok Disiplinli A.
| Sütlerden izole edilen Candida albicans'ın moleküler tiplendirilmesi virülans özellikleri ve antifungallere duyarlılıklarının belirlenmesi
| 10.09.2015
| 10.03.2018
|
5648
| TDK-2015-5648
| Doktora
| Zahterin (Thymbra spicata l.) Fermente Türk Sucuklarında Escherichia coli ve Salmonella typhimurium Üzerine Antimikrobiyel Etkilerinin Belirlenmesi
| 14.01.2015
| 17.05.2017
|
5342
| THD-2014-5342
| Hızlı Destek
| Et Tüketim Tercihlerinin Analitik Hiyerarşi Prosesi ile Değerlendirilmesi
| 21.08.2014
| 19.04.2017
|
4396
| TCD-2013-4396
| Çok Disiplinli A.
| Kayseri’de satışa sunulan pastırmaların mikrobiyolojik kalitesi ve satış yerlerindeki muhtemel kontaminasyon kaynakları üzerine etkili risk faktörlerinin araştırılması
| 06.06.2013
| 05.10.2016
|
3895
| TSY-12-3895
| Y.Lisans
| Kayseri İlinde Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Staphylococcus aureus Enterotoksin Varlığının Araştırılması
| 16.05.2012
| 17.06.2014
|
3906
| TSY-12-3906
| Y.Lisans
| Kayseri'de Satışa Sunulan Sucuklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi İle Belirlenmesi
| 11.07.2012
| 17.06.2014
|
3877
| TSY-12-3877
| Y.Lisans
| Kayseri’de Satışa Sunulan Kanatlı Eti Ürünlerinde Listeria Spp. Varlığının Belirlenmesi
| 08.02.2012
| 18.02.2015
|
3876
| TSY-12-3876
| Y.Lisans
| Kayseri'de Satışa Sunulan Balıklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi ile Belirlenmesi
| 22.02.2012
| 19.03.2014
|
2835
| VA-06-05
| N. Araştırma
| Kayseri Marketlerinde Satışa Sınılan Piliç Karkaslarında Salmonellaların Lklasik Kültür Tekniği Ve Pcr İle Karşılaştırmalı Olarak Saptanması
| 12.08.2006
| 13.08.2007
|
2343
| TSA-08-325
| N. Araştırma
| Kayseri’de Üretilen Süt Ve Süt Ürünlerinde Listeria Monocytogenes Varlığının Klasik Kültür Tekniği İle Belirlenerek Pcr İle Doğrulanması Ve Serotip Dağılımının Belirlenmesi
| 30.06.2008
| 30.06.2010
|
2575
| TSY-09-735
| Y.Lisans
| Kayseri’de Satışa Sunulan Peynir Örneklerinde Listeria Monocytogenes Varlığının Klasik Kültür Yöntemleri İle Belirlenmesi
| 04.02.2009
| 10.02.2010
|
2387
| TSA-09-886
| N. Araştırma
| Fesleğenin ( Ocimum Basilicum), Halk Tipi Salamın Mikrobiyolojik Ve Kimyasal Kalitesine Etkisi
| 02.04.2009
| 02.04.2012
|
2379
| TSA-09-744
| N. Araştırma
| Kayseri'de Üretilen Hayvansal Gıdalarda E. Coli O157: H7 Serotipinin Varlıgının Immunomagnetik Separasyon ve Multipleks PCR Tekniği ile Belirlenmesi
| 02.04.2009
| 20.02.2013
|
3452
| TSD-11-3452
| Doktora
| Niğde'de satışa sunulan çiğ sütten yapılmış peynir örneklerinde Listeria monocytogenes varlığının, serotip dağılımının ve antimikrobiyel dirençlilik profilinin belirlenmesi
| 11.03.2011
| 25.09.2013
|
1115
| 02-11-30
| Y.Lisans
| Kayseri İlinde Satışa Sunulan Çiğ Köftelerde Enterohemorajik Escherichia Koli 0157-H7 Suşunun Varlığının Üzerine Araştırmalar
| 15.08.2002
| 15.08.2003
|
1116
| 02-11-31
| Y.Lisans
| Kayseri İlinde Köy Pazarlarında Satılan Taze Peynirlerde Enterohemorajik Esherichia Coli 0157-H7 Suşunun Araştırılması
| 15.08.2002
| 15.08.2003
|
2826
| VA-05-07
| N. Araştırma
| Starter Kültür Kombinasyonlarının Pastırma Üretimine Kullanılması
| 01.01.2005
| 01.01.2007
|
1156
| 05-AY-06
| Güdümlü
| Kayseri İlnde Satışa Sunulan Dondurmalarda Listeria Spp. Mikroorganizmaların Varlığının Üzerine Araştırmalar
| 12.09.2005
| 12.09.2006
|
1155
| 05-AY-05
| Güdümlü
| Kayseri İlinde Satışa Sunulan Peynirlerde Listeria Monocytogenes Varlığının İmmunomanyetik Separasyon İle Araştırılması
| 12.09.2005
| 12.09.2006
|
2019
| SBT-06-12
| Y.Lisans
| Amasya İlinde Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Rutubet Ve Asidite Değerlerinin Aflotoksin M1 Varlığı Üzerine Etkilerinin Araştırılması
| 03.04.2006
| 03.04.2007
|
2835
| VA-06-05
| N. Araştırma
| Kayseri Marketlerinde Satışa Sınılan Piliç Karkaslarında Salmonellaların Lklasik Kültür Tekniği Ve Pcr İle Karşılaştırmalı Olarak Saptanması
| 12.08.2006
| 13.08.2007
|
2057
| SBT-07-27
| Y.Lisans
| Kayseri Tüketime Sunulan Bazı Tahıll Ürünlerinin Okratoksin Aa Miktarları
| 25.06.2007
| 19.06.2008
|
2058
| SBT-07-28
| Y.Lisans
| Kayseri Bölgesinde Tüketime Sunulan Çiğ Sütlerde Staphylococcus Aureus Ve Enterotoksininin Varlığının Araştırılması
| 25.06.2007
| 19.06.2008
|
2343
| TSA-08-325
| N. Araştırma
Y.Lisans
| Kayseri De Üretilen Süt Ve Süt Ürünlerinde Listeria Monocytogenes Varlığının Klasik Kültür Tekniği İle Belirlenerek Pcr İle Doğrulanması Ve Serotip Dağılımının Belirlenmesi
| 30.06.2008
| 30.06.2010
|
2568
| TSY-09-709
| Y.Lisans
| Toplu Yemek Üreritimi Yapılan Bir Tesisin Haccp Planının Mikrobiyolojik İndikatörler Yönünden Değerlendirilmesi
| 04.02.2009
| 04.04.2009
|
2569
| TSY-09-710
| Y.Lisans
| Kayseri İlindeki Bir Kesimhanede Sığır Kesim Haddinin Haccp Planının Mikrobolojik İndikatörler Yönünden Değerlendirilmesi
| 04.02.2009
| 05.10.2009
|