Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü

Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı

(Projeler)

VETERİİNER HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI

PROJELER

ID
Proje Kodu
P. Türü
Proje Adı
Başlama T.
Bitiş T.

117O702
TÜBITAK Projesi
Sığır, Koyun Ve Manda Çiğ Sütlerinde Zoonotik Karakterli Encephalitozoon Ve Enterocytozoon Türlerinin Moleküler İdentifikasyonu Ve Genotiplendirilmesi

Devam Ediyor

217O398
TÜBITAK Projesi
Mezbaha Atık Sularında Karbapenem Dirençli Enterobacteriaceae Varlıgının Arastırılması ve blaKPC, blaNDM ve blaOXA-48 Dirençlilik Genlerinin Moleküler Karakterizasyonu
15.05.2018
Devam Ediyor
8189

N. Araştırma
Türkiyede Satışa Sunulan Tüketime Hazır veya Dondurulmuş Balıklarda Zoonoz Anisakid Türlerin Araştırılması ve Halk Sağlığı Açısından Risk Potansiyellerinin Ortaya Konulması
30.03.2018
Değerlendirmede
8075

Y.Lisans
Mersin Mut Yöresi Tulum Peynirlerinin Bazı Mikrobioyolojik Ve Kimyasal Özellikleri
05.03.2018
Değerlendirmede
7757
TSA-2018-7757
N. Araştırma
Kayseri İlinde Tezgahta Satışa Sunulan Tatlı Su Balıklarının Ağır Metal İçeriklerinin Icpms İle Belirlenmesi
23.02.2018
25.02.2019
8047
TYL-2018-8047
Y.Lisans
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait Gıda Tesislerindeki Gıda Çalışanlarının Gıda Güvenliği Bilgisi ve El Hijyen Durumlarının Değerlendirilmesi
26.03.2018
26.03.2019
8061
THD-2018-8061
Hızlı Destek
Mezbaha Atık Sularından Elde Edilen Listaria monocytogenes İzolatlarının Antimikrobiyel Dirençlilik Profilleri ve Klonal Yakınlıklarının Belirlenmesi
26.03.2018
26.03.2019
7485
TSA-2017-7485
N. Araştırma
Sağlıklı ve Mastitisli İnek Sütlerinde Karbapenem Dirençli Enterobacteriaceae ve blaKPC blaNDM ve blaOXA48 Gen Varlığının Moleküler Karakterizasyonu
08.08.2017
08.02.2019
6194
TCD-2016-6194
Çok Disiplinli A.
Geleneksel Türk Küflü Peynirlerindeki Küf Florası Mikotoksin Varlığı ve İzolatların Moleküler Karakterizasyonu
11.02.2016
11.10.2018
5830
TCD-2015-5830
Çok Disiplinli A.
Sütlerden izole edilen Candida albicans'ın moleküler tiplendirilmesi virülans özellikleri ve antifungallere duyarlılıklarının belirlenmesi
10.09.2015
10.03.2018
5648
TDK-2015-5648
Doktora
Zahterin (Thymbra spicata l.) Fermente Türk Sucuklarında Escherichia coli ve Salmonella typhimurium Üzerine Antimikrobiyel Etkilerinin Belirlenmesi
14.01.2015
17.05.2017
5342
THD-2014-5342
Hızlı Destek
Et Tüketim Tercihlerinin Analitik Hiyerarşi Prosesi ile Değerlendirilmesi
21.08.2014
19.04.2017
4396
TCD-2013-4396
Çok Disiplinli A.
Kayseri’de satışa sunulan pastırmaların mikrobiyolojik kalitesi ve satış yerlerindeki muhtemel kontaminasyon kaynakları üzerine etkili risk faktörlerinin araştırılması
06.06.2013
05.10.2016
3895
TSY-12-3895
Y.Lisans
Kayseri İlinde Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Staphylococcus aureus Enterotoksin Varlığının Araştırılması
16.05.2012
17.06.2014
3906
TSY-12-3906
Y.Lisans
Kayseri'de Satışa Sunulan Sucuklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi İle Belirlenmesi
11.07.2012
17.06.2014
3877
TSY-12-3877
Y.Lisans
Kayseri’de Satışa Sunulan Kanatlı Eti Ürünlerinde Listeria Spp. Varlığının Belirlenmesi
08.02.2012
18.02.2015
3876
TSY-12-3876
Y.Lisans
Kayseri'de Satışa Sunulan Balıklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi ile Belirlenmesi
22.02.2012
19.03.2014
2835
VA-06-05
N. Araştırma
Kayseri Marketlerinde Satışa Sınılan Piliç Karkaslarında Salmonellaların Lklasik Kültür Tekniği Ve Pcr İle Karşılaştırmalı Olarak Saptanması
12.08.2006
13.08.2007
2343
TSA-08-325
N. Araştırma
Kayseri’de Üretilen Süt Ve Süt Ürünlerinde Listeria Monocytogenes Varlığının Klasik Kültür Tekniği İle Belirlenerek Pcr İle Doğrulanması Ve Serotip Dağılımının Belirlenmesi
30.06.2008
30.06.2010
2575
TSY-09-735
Y.Lisans
Kayseri’de Satışa Sunulan Peynir Örneklerinde Listeria Monocytogenes Varlığının Klasik Kültür Yöntemleri İle Belirlenmesi
04.02.2009
10.02.2010
2387
TSA-09-886
N. Araştırma
Fesleğenin ( Ocimum Basilicum), Halk Tipi Salamın Mikrobiyolojik Ve Kimyasal Kalitesine Etkisi
02.04.2009
02.04.2012
2379
TSA-09-744
N. Araştırma
Kayseri'de Üretilen Hayvansal Gıdalarda E. Coli O157: H7 Serotipinin Varlıgının Immunomagnetik Separasyon ve Multipleks PCR Tekniği ile Belirlenmesi
02.04.2009
20.02.2013
3452
TSD-11-3452
Doktora
Niğde'de satışa sunulan çiğ sütten yapılmış peynir örneklerinde Listeria monocytogenes varlığının, serotip dağılımının ve antimikrobiyel dirençlilik profilinin belirlenmesi
11.03.2011
25.09.2013
1115
02-11-30
Y.Lisans
Kayseri İlinde Satışa Sunulan Çiğ Köftelerde Enterohemorajik Escherichia Koli 0157-H7 Suşunun Varlığının Üzerine Araştırmalar
15.08.2002
15.08.2003
1116
02-11-31
Y.Lisans
Kayseri İlinde Köy Pazarlarında Satılan Taze Peynirlerde Enterohemorajik Esherichia Coli 0157-H7 Suşunun Araştırılması
15.08.2002
15.08.2003
2826
VA-05-07
N. Araştırma
Starter Kültür Kombinasyonlarının Pastırma Üretimine Kullanılması
01.01.2005
01.01.2007
1156
05-AY-06
Güdümlü
Kayseri İlnde Satışa Sunulan Dondurmalarda Listeria Spp. Mikroorganizmaların Varlığının Üzerine Araştırmalar
12.09.2005
12.09.2006
1155
05-AY-05
Güdümlü
Kayseri İlinde Satışa Sunulan Peynirlerde Listeria Monocytogenes Varlığının İmmunomanyetik Separasyon İle Araştırılması
12.09.2005
12.09.2006
2019
SBT-06-12
Y.Lisans
Amasya İlinde Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Rutubet Ve Asidite Değerlerinin Aflotoksin M1 Varlığı Üzerine Etkilerinin Araştırılması
03.04.2006
03.04.2007
2835
VA-06-05
N. Araştırma
Kayseri Marketlerinde Satışa Sınılan Piliç Karkaslarında Salmonellaların Lklasik Kültür Tekniği Ve Pcr İle Karşılaştırmalı Olarak Saptanması
12.08.2006
13.08.2007
2057
SBT-07-27
Y.Lisans
Kayseri Tüketime Sunulan Bazı Tahıll Ürünlerinin Okratoksin Aa Miktarları
25.06.2007
19.06.2008
2058
SBT-07-28
Y.Lisans
Kayseri Bölgesinde Tüketime Sunulan Çiğ Sütlerde Staphylococcus Aureus Ve Enterotoksininin Varlığının Araştırılması
25.06.2007
19.06.2008
2343
TSA-08-325
N. Araştırma Y.Lisans
Kayseri De Üretilen Süt Ve Süt Ürünlerinde Listeria Monocytogenes Varlığının Klasik Kültür Tekniği İle Belirlenerek Pcr İle Doğrulanması Ve Serotip Dağılımının Belirlenmesi
30.06.2008
30.06.2010
2568
TSY-09-709
Y.Lisans
Toplu Yemek Üreritimi Yapılan Bir Tesisin Haccp Planının Mikrobiyolojik İndikatörler Yönünden Değerlendirilmesi
04.02.2009
04.04.2009
2569
TSY-09-710
Y.Lisans
Kayseri İlindeki Bir Kesimhanede Sığır Kesim Haddinin Haccp Planının Mikrobolojik İndikatörler Yönünden Değerlendirilmesi
04.02.2009
05.10.2009