Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü

Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı

(Projeler)

HAYVAN BESLEME ve BESLEME HASTALIKLARI ANABİLİM DALI

YETİŞKİN KÖPEKLERİN EKSTRÜDE TİCARİ MAMALARINDA MİKOTOKSİN DÜZEYLERİNİN SAPTANMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARA K. (Yürütücü) , BAŞ Z.


2020 - 2020 Subakut Ruminal Asidozisli Süt Sığırlarında Süt Üre Nitrojen ve Süt Yağ Asiti Kompozisyonunun Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARA K. (Yürütücü)

2019 - 2020 FARKLI PROTEİN KAYNAĞI İÇEREN PREMİUM YETİŞKİN KÖPEK MAMALARINDA DİYETLİK LİF, DİRENÇLİ NİŞASTA, BETA GLUKAN, ESANSİYEL YAĞ ASİTİ VE DİĞER BESİN MADDELERİ İLE İN VİTRO SİNDİRİM DÜZEYİ VE SİNDİRİM SON ÜRÜNLERİNİN KÖPEKLERDE SİNDİRİM SİSTEMİ SAĞLIĞI AÇISINDAN KARŞILAŞTIRILMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARA K. (Yürütücü)


2018 - 2020 KAPADOKYA YÖRESİNDEKİ SÜT SIĞIRI İŞLETMELERİNDE POSTPARTUM DÖNEMİNDE BESLEME İLE DÖL VERİMİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN ARAŞTIRILMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARA K. (Yürütücü) , ÇAVDAR O. S.


2018 - 2019 PATATES UNU ENDÜSTRİSİ YAN ÜRÜNLERİNİN RUMİNANTLAR İÇİN KİMYASAL İÇERİĞİ, ANTİNUTRİSYONEL FAKTÖRLERİ, SİNDİRİM DÜZEYLERİ SİNDİRİM SON ÜRÜNLERİ VE KÜRESEL ISINMAYA ETKİSİNİN SAPTANMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARA K. (Yürütücü) , ÖZKAYA S., AKTUĞ E. , KOCAOĞLU GÜÇLÜ B.


2017 - 2018 DÜŞÜK VE YÜKSEK FİYATTAKİ TİCARİ KÖPEK MAMALARININ BESİN MADDE VE ENERJİ İÇERİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

Kara K.


2016 - 2018 PLANTAGO LANCEOLATA OTUNUN BESİN MADDE KOMPOZİSYONU İLE İN VİTRO RUMİNAL SİNDİRİMİ ORGANİK ASİT KONSANTRASYONU VE RUMEN MİKROORGANİZMALARI ÜZERİNE BİTKİ FENOLOJİK DÖNEMİNİN ETKİSİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARA K. (Yürütücü) , KOCAOĞLU GÜÇLÜ B. , AKTUĞ E. , ÖZKAYA S., BAYTOK E.


2017 - 2017 Farklı Çalı Türlerinde Besin İçeriklerinin Mevsimsel Değişimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KAPLAN M. (Yürütücü) , KARA K. , AKTUĞ E. , ÇAÇAN E., TURAN V., KILIÇ Ö., et al.


2015 - 2017 Domates Teveği Silajının Besin Madde Kompozisyonu ve İn Vitro Sindirim Düzeyinin Saptanması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARA K. (Yürütücü) , TEKİN M.


2015 - 2017 KÖPEK YEMLERİNDEKİ BAZI KARBONHİDRAT KAYNAKLARININ İN VİTRO GAZ ÜRETİM TEKNİĞİ İLE FERMENTASYON PARAMETRELERİNİN ARAŞTIRILMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARA K. (Yürütücü) , KOCAOĞLU GÜÇLÜ B. , BAYTOK E.


2015 - 2016 ASPİR BİTKİSİNİN AT VE RUMİNANTLARDA İN VİTRO SİNDİRİM PARAMETRELERİNE VE METAN ÜRETİMİNE ETKİSİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARA K. (Yürütücü) , ÇAĞRI A.


2015 - 2016 YERELMASI (Heliannthus Tuberosus) KURU OTUNUN AT VE RUMİNANTLARDA İN VİTRO METAN ÜRETİMİNE VE BAZI FERMENTASYON PARAMETRELERİNE ETKİSİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARA K. (Yürütücü) , ERŞAHİNCE A. Ç.


2014 - 2016 NAR VE ELMA POSASININ VE POSA SİLAJLARININ İN VİTRO RUMEN FERMENTASYONU, TOPLAM GAZ VE METAN ÜRETİMLERİNİN BELİRLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARA K. (Yürütücü) , AKTUĞ E. , KARAKAŞ OĞUZ F., BAYTOK E. , KAMALAK A., KOCAOĞLU GÜÇLÜ B. , et al.


2012 - 2015 Zahter (Thymbra spicata l.) uçucu yağının ruminantlarda performans ve rumen metabolitlerine etkisinin in vitro ve in vivo yöntemlerle belirlenmesi ve ekolojik yönden değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAYTOK E. (Yürütücü) , DENEK N., KAYA D. A. , KAMALAK A., ÖNEL S. E. , AKSU T., et al.


2013 - 2014 Yumurta Tavuğu Karma Yemlerine İlave Edilen Bazı Esansiyel Yağların Performans ve Yumurta Kalitesine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KOCAOĞLU GÜÇLÜ B. (Yürütücü) , KARAKULLULKÇU M. Z. , AY S. T. , KARA K.


2012 - 2014 ?Bakır Proteinatla Oksidatif Stres Oluşturulan Japon Bıldırcınların (Coturnix Coturnix Japonica) Yemlerine Kateşin İlavesinin Performans, Yumurta Kalitesi, Lipid Peroksidasyonu ve DNA Harabiyetine Etkisi?

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KOCAOĞLU GÜÇLÜ B. (Yürütücü) , KARA K. , EREN M. , BAYTOK E. , GÜLTEKİN M.


2009 - 2014KAYSERİ VE CİVARINDA YETİSTİRİLEN HOLSTAYN SIGIRLARINDA PİT I VE LEPTİN GENLERİNİN ALLEL

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAYRAM D. (Yürütücü) , AKYÜZ B. , İŞCAN K. M. , KARA K.


2009 - 2012 FARKLI TÜY DÖKÜMÜ YÖNTEMLERİNİN VE TÜY DÖKÜMÜ SONRASI KARMA YEME ÜZÜM POSASI KATILMASININ PERFORMANS, YUMURTA KALİTESİ VE YUMURTA LİPİD PEROKSİDASYONUNA ETKİSİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KOCAOĞLU GÜÇLÜ B. (Yürütücü) , KARA K.


2007 - 2009 ZORLAMALI TÜY DÖKÜMÜ PRAGRAMI UYGULANAN YUMURTA TAVUKLARININ YEMLERİNE KARNİTİN VE HUMAT İLAVESİNİN TEKNİK VE EKONOMİK PERFORMANSA ETKİSİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

SARIÖZKAN S. (Yürütücü) , KOCAOĞLU GÜÇLÜ B. , KARA K.