Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Kurulu Toplandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve veteriner fakültesi dekanları veteriner hekimlikte uzmanlık eğitimi için atılacak adımları görüştü.

Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Kurulu Toplantısı'nın ikincisi Ankara'da yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca düzenlenen toplantıya Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider başkanlık ederken, Veteriner Hekimliği Uzmanlık Kurulu üyeleri olan Bakanlık hizmet birimleri, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ikinci başkanı ve YÖK Tarafından Veteriner Hekimliği Uzmanlık Kurulu üyeliğine seçilen veteriner fakültesi dekanları katıldı.

Toplantıda katılımcılar Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği kapsamında eğitim verilecek uzmanlık dallarını seçerek, bu dallarda görev alacak alan komisyonu üyelerini belirlediler. Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider "Bir an önce çözüme kavuşturabileceğimiz konuları çözüme kavuşturalım, askıda bırakmayalım. Bu toplantının ardından devamında yüz yüze ya da video konferans yöntemiyle bir toplantı daha gerçekleştirelim. Çözüm noktasında hızlı bir mesafe almalıyız." dedi.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sürur Kır ise toplantıda bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası WebtarımTV'ye konuşan kurulun dekan üyesi Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci " Eğitimin başlayacağı uzmanlık dallarında alan komisyonları oluşturulması ile teknik konular ele alınacaktır, bu sayede somut ve verimli adımlar atılacaktır. Gelecekte veteriner hekimliği tekrar parlak zamanını yaşayacaktır." şeklinde konuştu.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği ikinci başkanı Haluk Aşkaroğlu ileriki planlara değinerek şunları söyledi: "Biz Bakanlığımıza ve Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider Bey'e teşekkür ederiz. Sahadan gelen talepleri de dikkate alarak eğitimin başlayacağı uzmanlık dallarının belirlenmesi ve alan komisyonlarının oluşturulması konusunda çok büyük ilerleme sağladık. Bundan sonraki süreçlerde eğitim içeriği gibi konular tespit edilip duyurulacaktır. Ben meslektaşlarıma şunu söyleyebilirim. Çok önemli, devrim niteliğinde adımlar atacağız".

15 Eylül 2022 Perşembe