Veteriner Hekimliği Eğitiminin Başlangıcının 180.Yılı Kutlandı

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi’nde “Türkiye’de Veteriner Hekimlik Eğitiminin Başlangıcının 180. Yıl Dönümü Kutlandı.”

Veteriner Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özen Tok, K.B.B Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Buket Ergin, Talas İlçe Tarım Müdürü Murat Ürker ve Kocasinan Veteriner İşleri Müdürü katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci yaptı.

Dekan Prof. Dr. Abdullah İnci, “Türk Veteriner Hekimliğinin tarihi 200 yıla yakın bir geçmişe sahip modern bir eğitimdir. Üniversitemiz Veteriner Fakültesi’nde ise dünya standartlarının hâkim olduğu modern bir eğitim ortamı oluşturulmuştur. Sizlerinde buradan aldığınız yüksek eğitimle daha müreffeh geleceği büyük bir özveriyle hazırlayacağınıza inanıyorum. ” dedi.

Konuşmanın ardından Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci ve Dr.Öğr.Üyesi İmdat Orhan tarafından “Dünyada Ve Avrupa’da Yükseköğretim: Karşılaştırmalı Veteriner Hekimliği Eğitim-Öğretimi” konulu sunum gerçekleştirildi.

Etkinlik sonrası Veteriner faküktesi öğrencileri ile bir araya gelen Fakülte Dekanı Prof.Dr. Abdullah İnci ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İmdat Orhan sunum sonrası soruları cevaplayarak Veteriner Hekimlik mesleği üzerine sohbet gerçekleştirdİ.

24 Ekim 2022 Pazartesi