Veteriner Fakültemizde "Ben De Varım" Projesi Kapsamında Kendi Sütünü Kendin Sağ Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz ve TÜBİTAK tarafından yürütülen ‘’Ben De Varım’’ Projesi kapsamında Veteriner Fakültemizde özel gereksinimli öğrencilere yönelik ‘’Kendi Sütünü Kendin Sağ’’ etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz Veteriner Fakültesinde düzenlenen etkinliğe; Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İmdat Orhan, Proje yürütücüsü Prof. Dr. Emine Güneri, akademisyenler ve 75. Yıl İstiklal Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri katıldı.

Özel gereksinimli öğrencilere süt sağma alışkanlığı kazandırmak amacıyla uygulama atölyesinde maket inekten süt sağdırma pratiğinin gerçekleştirildiği etkinlikte, Proje yürütücüsü Prof. Dr. Emine Güneri, proje hakkında bilgiler verdi.

Güneri, “Bu projede özel öğrencilerimizin ilgilerini ve algılarını arttırmaya yönelik çalışmalar yaptık. Yaptığımız pratiklerin tamamında özel gereksinimli öğrencilerimizin günlük hayatlarıyla bağdaştırabilecek olmasına dikkat ederek onlara güzel deneyimler kazandırdığımızı düşünüyorum ” dedi.

Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İmdat Orhan, proje ortakları arasında yer almaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Etkinlik Veteriner Fakültesi tarafından öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimimin ardından sona erdi.

02 Şubat 2023 Perşembe