TÜBİTAK 2209 A ve B Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda, Öğr. Gör. Orbay Çağlayan Şimşek tarafından öğrencilere yönelik TÜBİTAK 2209 A ve B projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nın detayları aktarıldı. Öğr. Gör. Şimşek, bu programların öğrencilere sağladığı fırsatlar, başvuru süreçleri ve başarılı bir proje hazırlama konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durdu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, projelerin yazım aşamalarından değerlendirme kriterlerine kadar pek çok önemli bilgi paylaşıldı. Öğr. Gör. Şimşek, ayrıca öğrencilerin sorularını yanıtlayarak projelere başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususları vurguladı.

Bu bilgilendirme toplantısı, öğrencilerin akademik ve araştırma projelerine olan ilgisini artırmayı ve TÜBİTAK desteklerinden daha fazla yararlanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Öğrenciler, toplantı sonrası TÜBİTAK 2209 A ve B projeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve projelerine başlamak için gerekli adımları atma konusunda teşvik edildiler.

28 Mayıs 2024 Salı