Fakültemizde “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Tek Sağlık Konsepti: Veteriner Hekim Perspektifi” Konulu Konferans Düzenlendi

Dünya Veteriner Hekimler Günü kapsamında Veteriner Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Tek Sağlık Konsepti: Veteriner Hekim Perspektifi” konulu konferans düzenlendi.

Konferans, Veteriner Fakültesi müzik grubu Vetakord tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başladı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci’nin konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürüvvet Başer de katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül, söze tüm katılımcıların Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutlayarak başladı.

İnsanlık var olduğundan bu zamana kadar çok sayıda salgın hastalıkla mücadelenin devam ettiğini belirten Akgün Ergül, tek sağlık konseptinin veteriner hekimlerin olduğu gibi doktorlar, diş hekimleri ve eczacılarla birlikte bir bütün içerisinde olan konsept, aynı zamanda da hayvanlardan insanlara geçebilecek tüm zoonoz hastalıklarla birlikte değerlendirilen bir terim olduğunu söyledi.

Akgün Ergül; insanlık, canlılar ve mikroorganizmaların bir bütün içerisinde değerlendirilecek olduğunda tek sağlığın öneminin daha iyi anlaşılacağını ifade etti. Konferansın konuşmacısı Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci ise veteriner hekimlerin çevre, toplum, hayvan sağlığını ve mutlu insan bütünselliğini oluşturmada primer görev yapan profesyonel otorite olarak 7 gün 24 saat ön cephede savaşan savaşçılar olduğunu vurgulayarak, “Biz ne ile savaşıyoruz? Göremediğimiz mikroplarla, patojenlerle, hastalık etkenleriyle. Patojenler kesintisiz bir şekilde hayvan, insan ve çevre sağlığına meydan okuyorlar. Onların etkilerini en aza indirebilmek ve güvenli bir ekosistemde yaşayabilmek için yegâne sorumlu profesyoneller veteriner hekimlerdir. Bu bağlamda sürdürülebilir kalkınma hedefleri diye bir kavram geliştirmişiz” dedi.

Konuşmaların ardından konferans, soru - cevap şeklinde devam etti.

10 Mayıs 2024 Cuma