Fakültemizde "Collection and Identification of Mosquito Species for Mapping Distribution" Konulu Çalıştay Düzenlendi

Florida Üniversitesi, ABD koordinasyonunda National Center for Disease Control and Public Health (NCDC) Richard G. Lugar Center for Public Health Research, Gürcistan, Public Health Center of the Ministry of Health, Ukrayna (PHC) ve Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı araştırmacıların işbirliği ile yürütülmekte olan Amerika Birleşik Devletler Defense Threat Reduction Agency (DTRA) tarafından desteklenen (HDTRA12210015 / SUB00003490) “Enhancing Arbovirus Surveillance and Risk Management in the Public Health System of Georgia, Ukraine and Turkey”; başlıklı proje kapsamında 3. çalıştay 03-07 Haziran 2024 tarihleri arasında fakültemiz bünyesinde gerçekleştirilmiştir. Çalıştayın teması “Collection and identification of mosquito species for mapping distribution” belirlenmiş ve bu çerçevede, çalıştay süresince hem Sultan Sazlığı yöresinde sivrisinek larva, pupa ve ergin örneklemlerini ve ekolojik faktörlerin analizini içeren saha çalışmaları hem de sivrisinek türlerinin morfolojik teşhislerini içeren laboratuvar çalışmaları yapılmıştır. Çalıştay süresince bilgi paylaşımı platformu oluşturulmuş, devam etmekte olan projenin mevcut verileri tartışılmış ve çalıştay başlığı altında hem Parazitoloji Anabilim dalı lisansüstü öğrencilerine hem de diğer ülkelerin katılımcılarının laboratuvar becerilerini artırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

07 Haziran 2024 Cuma