Yapılan klinik muayene ve radyografik incelemeler sonucunda, hastanın mide bölgesinde yaklaşık 1 cm çapında 3 adet yabancı cisim (akvaryum taşı) tespit edildi. Bulgular doğrultusunda, yabancı cisimlerin cerrahi müdahale ile çıkarılmasına karar verildi.
Operasyon; Prof. Dr. Gültekin Atalan, Dr. Öğr. Üyesi Umut Alpman ve Veteriner Hekim Esma Erer’den oluşan ekip tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Uygun anestezik ajanlarla anestezi altına alınan aksolotl, ventral pozisyonda sabitlenerek operasyona hazırlandı. Abdominal bölgeye yapılan cerrahi girişim ile mideye ulaşıldı ve mide lümeni içerisinde bulunan 3 adet akvaryum taşı dikkatli bir şekilde çıkarıldı.
Operasyonun ardından mide ve karın duvarı, anatomik katmanlarına uygun olarak sutüre edildi. Başarılı geçen cerrahi müdahale sonrası aksolotl anesteziden sorunsuz şekilde uyandırılarak stabil durumda sahibine teslim edildi. Hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu, takip sürecinde de sahibi tarafından teyit edildi.