Fakültemiz Kurucu Dakanı Prof.Dr. Nejat AYDIN Vefat Etmiştir.

Fakültemiz kurucu dekanı Prof.Dr. Nejat AYDIN 23.02.2023 tarihinde vefat etmiştir.

Hocamız için 25.02.2023 Cumartesi günü saat 11:00'de Veteriner Fakültesi önünde düzenlenecek törenden sonra Kayseri Asri Mezarlığına defnedilecektir.

Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesi, yakınları ve camiamıza başsağlığı dileriz. .

Kurucu Dekan Prof.Dr. Nejat AYDIN (1942-2023)

Prof. Dr. Nejat Aydın, 1942 yılında Niğde’nin Bor ilçesinde doğmuştur. 1961 yılında Niğde Lisesi’nden, 1966’da Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Veteriner Hekim olarak mezun olmuştur.

1972’de doktorasını Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında Doktorasını tamamlamış ve 1978 yılında Doçent, 1988 yılında Profesör olmuştur.

1971-1972 yılları arasında Fransa’da 1 yıl, takip eden dönemlerde Hollanda ve Almanya’da alanıyla ilgili kısa periyotlu Akademik çalışmalarda bulunan Prof. Dr. Nejat AYDIN, 1995-1996 yılı Akademik Takvimine uygun olarak Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesine öğrenci kabul edilecek şekilde Fakültenin KURUCU DEKANI olarak atanmıştır.

Prof. Dr. Nejat AYDIN, 1995-2001 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi KURUCU DEKANI olarak görev yapmış ve ilk mezunlarını “Milenyum Veteriner Hekimleri” sloganıyla 2000 yılında mezun etmiştir.

Uzmanlık alanı “Mikrobiyoloji” olan Prof. Dr. Nejat Aydın, hem üniversitemize hem fakültemize hem de Veteriner Hekimlik mesleğine çok büyük katkılar sunmuştur. Özellikle kanatalı hayvan hastalıklarına yönelik yapmış olduğu çalışmalarıyla Türkiye’de modern Kanatlı Yetiştiriciliğinin gelişmesine büyük yararlılıklar sağlamıştır.

YÖK’ün Kurucu Başkanı Rahmetli Prof. Dr. İhsan DOĞRAMACI hocamızın “Eğer bir müessesenin kökleri halk sinesine ulaşmışsa, oradaki bu ihtiyaç ve şuurdan beslenmişse, doğuşu tabii ve varlığı devamlı olacaktır.” anlayışını en iyi şekilde yansıtan ve yaşatan sayın Prof. Dr. Nejat AYDIN hocamız, günümüzde de YÖK başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR hocamızın “Sahada Veteriner Hekimliği Fakültesi” yaklaşımı ile birebir uyumlu olarak fakültemizin bugünlerdeki başarılarının kıvılcımlarını o günlerden çok büyük bir özveri ve samimiyet ile yakmıştır.

Bu kıvılcımla başlayan gelişme sürecimiz bugün Avrupa Veteriner Fakülteleri Eğitim birliği (EAEVE)’ne “Tam Akreditasyon” basamağına ulaşmış ve Cumhuriyetimizin 100. Yılında Fakültemizde EAEVE standartlarına uygun Eğitim- Öğretim verilmektedir.

Prof. Dr. Nejat AYDIN hocamıza, bilim ve Akademi Dünyasına yapmış olduğu çalışmalarla sağladığı büyük yararlılıkları yanında; Üniversitemiz, Fakültemiz ve Mesleğimiz için verdiği emeklerden ve katkılarından dolayı şahsım adına, bugüne kadarki yetiştirmiş olduğu Veteriner Hekimler adına, aramızda görev yapmakta olan Akademisyenlerimiz ve İdari Personelimiz adına sonsuz şükranlarımı sunarım,

Sevgili Hocam Ruhun ŞAD, Mekanın Cennet olsun.

Dekan

Prof.Dr. Abdullah İNCİ