Tübitak 2209-A/B Proje Desteği Eğitimi Verildi

Fakültemizde TÜBİTAK 2209-A/B Proje Desteği Konulu Eğitim Düzenlendi.

Veteriner Fakültesi’nde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) TÜBİTAK 2209-A/B Proje Desteği programı kapsamında Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı eğitim semineri gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOMER) Proje Destek Hizmetleri Birimi tarafından Veteriner Fakütesi ev sahipliğinde gerçekleşen eğitimde Uzman Ekrem Aydın ve Beyza Öz tarafından proje fikri üzerine sunum gerçekleştirildi. 2209 - A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2209 - B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı, 2247 - C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) üzerine bilgilendirmeler yapıldı.

Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin farklı bölüm ve fakültelerden başvuruları yapılan TÜBİTAK 22009 programlarından 2021 yılında, 92 adet; TÜBİTAK 2209 B araştırma projeleri kapsamında almış olduğu destekler, temel proje alanları, projelerin fakültelere göre dağılımları, projelerin öğrencilere katkıları,ile ilgili bilgiler verildi.

Veteriner Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans salonunda 24.10.2022 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe Veteriner Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. Eğitim Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kanbur ve Prof.Dr. Ayhan Düzler’in konuşmaları, öğrencilerin sorularının cevaplanması ve uzmanlara teşekkür belgeleri takdimi ile sona erdi.

24 Ekim 2022 Pazartesi