Fakültemizde “Tek Sağlık Konseptinde İnsan ve Hayvanlarda Kuduz” konferansı gerçekleşti.

Fakültemizde Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde “Tek Sağlık Konseptinde İnsan ve Hayvanlarda Kuduz” Konferansı Gerçekleştirildi Fakültemizde, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla “Tek Sağlık Konseptinde İnsan ve Hayvanlarda Kuduz” başlıklı önemli bir konferans gerçekleşti. Konferansa; Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Murat Kanbur, Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı. Konferansın açılışında konuşan Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül, “Tek sağlık kapsamında hayvanları koruma günüyle ilgili kuduz hastalığını konuşmak çok önemli. Veteriner hekimlik açısından sürekli iç içe olduğumuz bir hastalık olan kuduz, mesleğimiz için dikkate alınması gereken bir konudur” dedi. Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Murat Kanbur ise, “Kuduzun tehlikelerini bir kez daha vurgulamak üzere, özellikle Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde konuyu detaylı olarak ele almak istedik. Kuduz, ölümcüllüğü çok yüksek bir hastalık ve araştırmalar, insanlarda kuduzun genellikle köpek ısırması sonucu yayıldığını gösteriyor” şeklinde konuştu. Konferansta ilk olarak, "Hayvanlarda Kuduz" konusunu ele alan Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Sözdutmaz, hastalığın hayvanlardaki seyri, bulaşma yolları ve hayvan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı. Sözdutmaz, özellikle sahipsiz hayvanların kuduz riskine karşı aşılanmasının gerekliliğine dikkat çekti. Ardından, "İnsanlarda Kuduz" başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, kuduzun insan sağlığı açısından tehlikeleri ve alınması gereken önlemleri aktardı. Prof. Dr. Kılıç, özellikle kuduz aşısının önleyici rolüne vurgu yaparak, erken müdahalenin önemini vurguladı. Etkinlik, katılımcılara kuduz konusunda hem bireysel hem de toplumsal sorumlulukların hatırlatıldığı, bilinçlendirici ve bilgilendirici bir atmosferde gerçekleşti. Akademik personel, idari personel, öğrecilerin ve dışarıdan yoğun katılımın olduğu konferans, büyük ilgi gördü.

04 Ekim 2024 Cuma