TARİHÇE
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yabani Hayvan Hastalıkları Anabilim Dalı Eğitim-Öğretim faaliyetlerini ve klinik hizmetlerini 04.05.2021 tarihinde Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yürütmeye başlamıştır.
Kuruluş aşamasında anabilim dalı başkanlığı vekaleti dekanlık uhdesine alınmış, 2022-2024 tarihlerinde ise İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vehbi GÜNEŞ tarafından yürütülmüştür. 20.02.2024 tarihinden itibaren Anabilim Dalı Başkanlığı’na Dr. Öğr. Üyesi Emre TÜFEKÇİ atanmıştır.
Anabilim Dalı’nın derslerini, 2024 yılından itibaren Anabilim Dalımızda mevcut akademik personel tarafından yürütülmeye başlanmıştır. Anabilim dalımızda 1 akademik personel görev yapmaktadır.
Fakültemiz Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (Hayvan Hastanesi) yanındaki Gelengi Parkı Klinik Bilimleri Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Yabani Hayvan Hastalıkları Anabilim Dalına tahsis edilmiş ve Gelengi Parkında "Tünekli Rehabilitasyon Ünitesi" oluşturulmuştur.
Anabilim Dalımızda lisans düzeyinde eğitim ve öğretim faaliyetleri yürütülmektedir.
VİZYON
Eğitim düzeyi ve kalitesi ile klinik şartlarını EAEVE kriterleri çerçevesine getirmek, hastaların tedavisi ile yaşam kalitelerini yükseltmek, Veteriner halk sağlığı kapsamında tüm zoonoz hastalıklarla mücadele, koruma ve bilgilendirme faaliyetlerinin yürütmek ve konu ile ilgili bilimsel ve sosyal gelişmeleri izlemek, teşhis ve tedaviye yönelik yeni araştırmalar yapmaktır. Hayvan sağlığı alanında faaliyet gösteren tüm paydaş kurum ve kuruluşlar ile üniversite işbirliğine katkıda bulunmaktır.
MİSYON
Yabani Hayvan Hastalıkları Anabilim Dalı'nın misyonu; eğitim-öğretim, araştırma ve klinik hizmetleri olmak üzere üç temel başlıkta toplanmaktadır. Eğitim misyonu içerisinde yaban hayvanlarını hastalıklardan koruma, teşhis ve tedavileri konularında öğrencileri eğitmektir. Ayrıca alana özgü güncel bilimsel araştırmaların yürütülmesi yanında, kliniğe getirilen her türlü memeli ve kanatlı yaban hayvanlarının sağlık sorunları ile ilgilenmek, muayenelerini yapmak, bu hayvanlarla ile ilgili hastalıklarının teşhisi, sağaltımı ve bunlara karşı koruma mücadelelerini içermektedir.