• Diğer
  • 20.02.2020

Dış Paydaş Görüşmesi: Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Ziyareti

Fakültemiz Yönetimi Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi’ni ziyaret etti.

Fakültemiz Dekanı ve Veteriner Fakülteleri Dekanlar Konseyi (VETDEK) Başkanı Prof.Dr. Abdullah İNCİ, Fakültemiz Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Murat KANBUR, Prof.Dr. Ali Cesur ONMAZ ve VEDEK Koordinatörü Prof.Dr. Zafer GÖNÜLALAN 14 Şubat Cuma günü Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali EROĞLU’nu makamında ziyaret ettiler.

YÖK ISCED sınıflandırmasında “Veteriner” alanı, Veteriner Çekirdek Eğitim Programı (VUÇEP), Veteriner Fakülteleri Asgari Yeterlilikleri, Veteriner Uzmanlık Yönetmeliği ve Veteriner Uzmanlık Sınavı (VUS), Veteriner Fakülteleri eğitim süresinin 6 yıla çıkarılması, ÖSYM sınavlarında başarı barajı sıralaması, Zootekni Federasyonu 2013 tarafından YÖK’e gönderilen rapor konuları başta olmak üzere Veteriner Hekimliği mesleğinin sorunlarının görüşüldüğü verimli bir ziyaret gerçekleştirildi. İlgili konularda fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyaret, duyulan karşılıklı memnuniyetin belirtilmesi ve bu ziyaretlerin daha sık yapılması temennileriyle son buldu.