Konferansımız, İnsan ve Hayvan Sağlığına Dair Mücadelede Global Destek Aldı

Fakültemizde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında düzenlenen "Tek Sağlık Konseptinde İnsan ve Hayvanlarda Kuduz" konferansı, küresel sağlık açısından önemli bir konuyu ele aldı. Küresel Kuduz Kontrolü İttifakı (Global Alliance for Rabies Control), 2030 yılına kadar köpek kuduzlarından kaynaklanan ölümleri ortadan kaldırmayı hedefleyen, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak bu mücadelede kritik bir rol oynamaktadır. Kuduz, neredeyse %100 ölümcül olmasına rağmen, mevcut aşılarla önlenebilir bir hastalıktır. Konferansta, fakültemiz Viroloji Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Sözdutmaz’a, konferansın organizasyonundaki katkıları nedeniyle Küresel Kuduz Kontrolü İttifakı tarafından bir sertifika takdim edildi. Bu konferans, insan ve hayvan sağlığı arasındaki bağı güçlendirme ve farkındalık yaratma amacı taşırken, fakültemizin halk sağlığı ve hayvan refahına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne sermektedir. Ayrıca, ERÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, "İnsanlarda Kuduz" başlıklı bir sunum yaparak kuduzun insan sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Prof. Dr. Kılıç’ın sunumu, kuduzun önlenebilir bir hastalık olmasına rağmen halen ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

04 Ekim 2024 Cuma