" Akran Kariyer Buluşması" Gerçekleşti

Üniversitemiz Kariyer Yönlendirme ve Bilgilendirme Merkezi (KAYBİMER) ile Veteriner Fakültesi’nin iş birliğiyle düzenlenen “Akran Kariyer Buluşması” etkinliği, Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Program, Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı Çağlar Sinmez’in koordinatörlüğünde ve Yabani Hayvan Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Tüfekçi’nin moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlik ile yeni dönem öğrencilerinin motivasyonunu artırarak bölümle ilgili farkındalık kazanmalarına katkıda bulunmanın yanı sıra meslek hayatında karşılaşabilecekleri kariyer fırsatları, sektör tecrübeleri ve akademik gelişim hakkında değerli bilgiler edinme fırsatı buldular. Programda, son sınıf öğrencilerimizden Aybüke Ak, Mehmet Efe Turan ve Fatih İsmail Bahar, birinci sınıf öğrencileriyle kendi deneyimlerini paylaşarak yol gösterici tavsiyelerde bulundular. Öğrenciler, bu etkinlik sayesinde bölümle ilgili merak ettikleri soruları doğrudan sorma imkanı bulurken, mesleki ilgi alanları ve eğitim süreçleri hakkında aydınlatıcı yanıtlar aldılar. Bu samimi buluşma, hem yeni öğrencilerin akademik yolculuklarını daha bilinçli bir şekilde yönlendirmelerine hem de bölümle olan bağlarını güçlendirmelerine olanak sağladı.

18 Ekim 2024 Cuma