Vefat Eden Veteriner Fakültemiz Kurucu Dekanı Prof. Dr. Nejat Aydın İçin Üniversitemizde Tören Düzenledi

Geçirdiği rahatsızlık sonucunda yaşamını yitiren 1995- 2001 yılları arasında Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Kurucu Dekanı olarak görev yapan Emekli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Nejat Aydın için görev yaptığı fakülte önünde tören düzenlendi.

Veteriner Fakültesi Bahçesi'nde düzenlenen cenaze törenine, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, Prof. Dr. Nejat Aydın’ın yakınları ile akademik ve idari personel katıldı.

Törende konuşan Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, öğrencisi olarak Prof. Dr. Nejat Aydın ile yaşadığı anılarını anlattı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, Prof. Dr. Nejat Aydın'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Prof. Dr. Nejat Aydın Hocam üniversiten ve fakülten emin ellerde sen rahat uyu" dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu da konuşmasında, Prof. Dr. Nejat Aydın'a Allah rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Poyrazoğlu, "Sevgili hocam, sizi ebediyete uğurluyoruz. Ölüm son değil aslında bir sonsuzluğun başlangıcı. Bizim içinde geçici bir ayrılık. Biz yine buluşacağız. Nasıl yaşadığınız kadar nasıl öldüğünüzde önemli. Siz güzel yaşamışsınız ve güzel ölmüşsünüz. Bunu söylememin sebebi arkanızda bıraktığınız eserlerden dolayı. Yetiştirdiğiniz bu kadar güzel insanlar, bilim insanları, veteriner hekimler ve kuruduğunuz kısa sürede üniversitemiz gurur kaynağı olan Veteriner Hekimliği Fakültesi sizin yaşarken ne kadar güzel işler yaptığınızı gösteren en güzel kanıt. Ben Erciyes Üniversitesi ve ülkem adına size şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan Prof. Dr. Nejat Aydın’ın tabutu omuzlarda cenaze aracına taşındı.

Prof. Dr. Nejat Aydın, Hulusi Akar Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

27 Şubat 2023 Pazartesi