Kayseri Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen Veteriner Eğitim, Bilim ve Araştırma Kongresi (VETEBA) kapsamında 11 üniversiteden (İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Harran Üniversitesi) 3 öğretim üyesi (Dekan Yrdc., Profesör), 150 öğrenci JAKEM K.lığında bulunan at ve köpeklerin sağlık hizmetleri hususlarında yapılan uygulamaları görmek üzere 22 Şubat 2020 tarihinde JAKEM K.lığına inceleme ziyaretinde bulunmuşlardır. Ayrıca ziyaret esnasında misafirlere JAKEM Müzesi tanıtılmış, At ve Köpek Muayene ve Tedavi Merkezi Amirliğince sıcak nal çakımı, diş törpüsü uygulamaları yapılmış, köpek gösterisinin ardından atlı birlik eğitim faaliyetleri gösterisi icra edilmiştir.