Akademik Personel Eğitim Semineri: Bilişsel düzeylere uygun soru yazma.

11 Şubat 2020’de saat 14.00’de Veteriner Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Emre TOPRAK tarafından Fakültemiz Öğretim Elemanlarına sınav sorusu hazırlama, sınavlarda ölçme ve değerlendirme konularını kapsayan “Bilişsel düzeylere uygun soru yazma” adlı eğitim semineri verildi. Test hazırlama süreci, test hazırlamada amaçlar, kapsam (biliçsel süreçler, bilgi basamağı, kavrama basamağı, uygulama basamağı, analiz basamağı, değerlendirme basamağı, sentez basamağı), soru yazımı (madde yazımında genel ilkeler, değerlendirme (rubrik, cevap anahtarı hazırlama) konularından bahsedilen program, veteriner hekimliği ile ilgili alanlarda örnekler verilerek, konu ile ilgili fikir alışverişlerinde bulunularak benzeri buluşmaların düzenli olarak yapılması temennileriyle sona erdi.