• Etkinlik
  • 20.05.2018

Erü Veteriner Fakültesi Kariyer Günleri

Fakültemizde 15 Mayıs 2018 Salı günü saat 09.30’da Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda kariyer günleri kapsamında “Kamuda Veteriner Hekimlik, Belediyelerde Veteriner Hekimlik, Özel Sektörde Veteriner Hekimlik" ve "E-reçete" konuları hakkında öğrenci bilgilendirme semineri düzenlendi. Prof.Dr. Murat Kanbur’un moderatörlüğünde yapılan seminerde Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner Hekim Bülent Coşar kamu veteriner hekimliğinde istihdam alanları, kamu veteriner hekimlerinin görev ve sorumlulukları ve yasal mevzuat konularında; Kocasinan Belediyesi Veteriner Müdürlüğünden Veteriner Hekim Şaban Özdemir belediye veteriner müdürlüğünün görev ve sorumlulukları, belediyede ilgili diğer birimler ve yasal mevzuat hakkında; Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül ise özel veteriner kliniklerinin kurulmasında dikkat edilecek hususlar, veteriner hekimlerin sahada karşılaştıkları sorunlar, etik ihlaller ve yasal düzenlemeler hakkında sunumlar gerçekleştirdiler. Mesleğimizin genel sorunları ve çözüm önerilerinin de tartışıldığı seminer, konuklarla öğrencilerin biraraya geldiği kokteylle son buldu.