• Tebrik
  • 30.07.2019

Prof. Dr. Latife ÇAKIR BAYRAM DAN SÖZLÜ SUNUM

Antarktika Çalışmaları ve deniz jeolojisi üzerine 1987'den beri, Antarktika Yer Bilimleri Uluslararası Sempozyumu (ISAES) dört yılda bir düzenli olarak düzenlenmektedir. XIII International Symposium on Antarctic Earth Sciences   34 ülkeye ait 450 bilim insanı  ve uzman kişilerin katılımı 26 farklı oturumda Kore kutup araştırmaları Enstitüsü (Korea Polar Research Institute, KOPRI) organizasyonunda Antarktika Araştırmaları Bilimsel Komitesi (The Scientific Committee on Antarctic Research ,SCAR) ev sahiplğinde  22-26 Temmuzda   Songdo Convensia, Incheon, Güney Kore de gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi, Prof.Dr.Latife ÇAKIR BAYRAM, TAE-3 ikili iş birliği antarktik seferine ait proje sonuçlarının bir bölümünü “The Cytological, Microbiological and Ophthalmic Evaluation of Ocular Surface Samples Taken from Penguin Species of the Antarctic Peninsula : Preliminary evaluation of the results belong to ten eye swabs”.  Latife Cakir Bayram,  Secil Abay , Fuat Aydın , Tolga Guvenç , Francesca Millanta , Logman Aslan , Cafer Tayer Isler , Görkem Ekebaş”  başlık ve araştırıcı listesi ile “General  topics” ve “Evoluation of the biota of west antarctica : a Gondwana perspective”  başlıklı iki farklı oturumda sözlü olarak sunmuştuır.